Control Acces si Pontaj

Sistemele de control acces au rolul de a limita accesul persoanelor în diferite spații, în intervale diferite de timp, mărind astfel gradul de securitate. Faptul că accesul este permis numai pe baza unui identificator personalizat (card, tag, amprenta).
Restricționarea se poate face în funcție de drepturile de acces ale fiecărei persoane, facilitand obținerea de situații si rapoarte privind prezența, circulația si activitatea persoanelor în zonele de securitate ale obiectivului.
Aceste tipuri de sisteme pot monitoriza şi controla atat accesul persoanelor cat și cel auto.

Un sistem de control acces poate fi utilizat si pentru solutii de pontaj in cadrul companiilor, conducerea avand, astfel, detalii despre orele petrecute efectiv la job de fiecare dintre angajati.

Accesul controlat se realizeaza prin interconectarea unor componente electronice (cititoare, controller etc) si mecanice (turnicheti, broaste electromagnetice etc). Cu ajutorul elementelor electronice ale sistemului se face recunoasterea persoanei si validarea (sau nu) a accesului, iar componentele mecanice, comandate de cele electronice, permit accesul fizic.

Componente:

– centrala de control acces (sau controller)
– dispozitive cititoare (de cartele de proximitate, cititoare biometrice etc)
– legitimatii de acces (cartel de proximitate, tag-uri etc)
– butoane de urgenta (butoane de cerere iesire)
– butoane de deschidere
– elemente mecanice de blocare a accesului (turnicheti, electromagneti etc)
– amortizoare hidraulice
– sursa alimentare

Solicitare oferta